protv.md
Financiar
18 Dec 14:49

Impozite pentru taximetristi. Calatoriile cu taxiul ar putea fi mai scumpe. Vezi cu cat - Bizlaw.md

Calatoriile cu taxiul ar putea fi mai scumpe in medie cu 5-6 lei. Un proiect, prin care se propune modificarea Codului fiscal, care introduce impozite pentru angajatii din domeniul transportului auto in regim de taxi, a fost inregistrat in Parlament. Autorii sustin ca noile modificari vor aduce costuri suplimentare si, prin urmare, va fi necesara majorarea costului calatoriilor.Potrivit documentului, Codul fiscal va fi completat cu un nou articol, care va reglementa impozitarea plăţilor salariale ale angajaţilor din domeniu, noteaza Bizlaw.md.

 

Astfel, angajatorul din domeniul transportului auto în regim de taxi, care plăteşte salariu angajatului conducător auto, va fi obligat să reţină un impozit de:

 

200 de lei lunar de la fiecare şofer, din venitul ce nu depăşeşte 3.000 de lei;

500 de lei lunar de la fiecare şofer, din venitul ce nu depăşeşte 10.000 de lei.

 

La fel, în document se spune că suma venitului lunar, obţinut de angajaţii care prestează servicii în regim de taxi, este considerat ca fiind impozitat fără necesitatea declarării salariului şi achitării adiţionale a impozitului pe venit din salariu. În cazul în care suma venitului luna va depăşi 10.000 de lei, va fi aplicat regimul fiscal general de impozitare stabilit la art. 88, începând cu primul leu al depăşirii.

 

În cazul în care persoana fizică angajată în calitate de conducător auto, ce efectuează transport în regim de taxi, cumulează două funcţii la una şi aceeaşi entitate din domeniul de transport auto de călători în regim de taxi, veniturile de la cealaltă activitatea se vor impozita în modul general stabilit.

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE BIZLAW.MD

inprofunzime acasatv perfecte