protv.md
Financiar
21 Dec 12:49

Compania franceza EDENRED lanseaza tichetele de masa in Republica Moldova

Compania franceza Edenred isi extinde operatiunile in Republica Moldova, prin lansarea tichetelor de masa pe piata locala, ca urmare a intrarii in vigoare, in luna octombrie 2017, a Legii tichetelor de masa.Edenred este compania care a creat în Franţa acum 60 de ani tichetele de masă Ticket Restaurant® şi a dezvoltat modelul tichetelor şi cardurilor preplătite în 42 de ţări, fiind în prezent liderul mondial şi promotorul inovaţiei în  acest domeniu. Grupul Edenred conectează 750 de mii de companii şi organizaţii client cu 43 de milioane de angajaţi şi utilizatori ai serviciilor sale, precum şi 1.4 milioane de comercianţi parteneri.

 

Tichetele de masă, un beneficiu extrasalarial existent în peste 40 de ţări, inclusiv în ţările membre ale Uniunii Europene, sunt unul dintre cele mai utilizate beneficii de acest fel, fiind folosite de companii pentru a susţine masa de prânz a angajaţilor în zilele de lucru.

 

In Romania, Edenred emite de asemenea tichete cadou, carduri cadou, tichete de creşă, vouchere de vacanţă, tichete sociale, precum şi carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri. 

 

Tichetele de masă, o realitate în Republica Moldova

 

In Republica Moldova a fost promulgată în luna octombrie 2017 Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor să acorde angajaţilor tichete de masă, urmând ca în curând să fie publicate normele de aplicare a Legii şi condiţiile de autorizare a emitenţilor de tichete. Potrivit estimărilor oficiale, în Republica Moldova activează peste 1 280 000 de salariaţi.

 

Companiile din Republica Moldova vor putea acorda salariaţilor tichete de masă pe suport de hârtie sau pe card cu o valoare de până la 45 de lei (aproximativ 2.1 Euro) pentru fiecare zi lucrată în luna precedentă. Valoarea lunară totală a tichetelor de masă va fi astfel de aproximativ 44 de Euro, ceea ce reprezintă un adaos semnificativ la puterea de cumpărare a salariaţilor. 

 

Sumele aferente tichetelor de masă din Republica Moldova sunt deductibile în scopuri fiscale pentru angajatori, constituie un venit neimpozabil  pentru salariaţi, precum şi sunt scutite de contribuţii obligatorii pentru asigurări sociale şi prime de asigurare medicală. 

 

„Acest avantaj fiscal va încuraja angajatorii să ofere un stimulent atractiv pentru motivarea salariaţilor, la fel cum se întâmplă în prezent în companii din peste 40 de ţări. În România, tichetele de masă au fost emise începând cu anul 1999, ajungând astăzi să fie unul dintre cele mai populare beneficii extrasalariale, esenţiale pentru angajaţi şi companii“, spune Dana Sîntejudean, Director General Edenred Romania&Moldova.

 

Tichetele de masă vor putea fi utilizate exclusiv pentru a cumpăra produse alimentare. „Reţeaua de comercianţi parteneri ai Edenred Moldova este deja în dezvoltare. Ne propunem să construim cea mai extinsă şi variată reţea de magazine partenere, la nivel naţional în Republica Moldova“, adaugă Directorul General Edenred Romania & Moldova.

 

▬▬

 

Edenred este  liderul mondial in solutii tranzactionale pentru companii, angajati si comercianti. Fie ca sunt derulate prin card, aplicatii mobile, platforme online sau tichete, toate aceste solutii inseamna putere de cumparare crescuta pentru angajati, costuri optimizate pentru companii si venituri mai mari pentru comerciantii parteneri. Portofoliul Edenred este construit in jurul a trei linii de business:

 

- Beneficii pentru angajati (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket Plus, Nutrisavings etc.)

- Solutii pentru flote si mobilitate (Ticket Log, Ticket Car, UTA, Ticket Empresarial, etc.)

- Solutii complementare, inclusiv plati corporative (Edenred Corporate Payment), solutii de incentivare si recompensare (Ticket Compliments, Ticket Kadéos) si solutii pentru programe publice sociale.

 

Grupul reuneste intr-o retea unica 43 de milioane de angajati, 750.000 de companii si organizatii si 1.4 milioane de comercianti parteneri. 

 

Listata la bursa Euronext Paris sub indexul CACNext20, Edenred activeaza in 42 de tari, avand aproape 8.000 de angajati. In 2016, volumul  tranzactiilor asigurate de Edenred s-a ridicat la aproape 20 miliarde euro, din care 70% au fost derulate prin card, dispozitive mobile sau online.  

 

Logo-urile si celelalte denumiri comerciale mentionate sau aratate in acest comunicat de presa sunt marci inregistrate ale Edenred SA, ale subsidiarelor sale sau terte parti. Folosirea lor nu este permisa pentru scopuri comerciale fara acordul prealabil al proprietarilor.

 

Edenred Romania SRL

Telefon: 021 301 33 11

Fax: 021 301 33 44

www.edenred.ro

 

Contact media

Cristina Hlinschi, Sense Marketing - Tel : +4 0745 108 852 – cristina@sensemarketing.ro  

 

*Acest articol este un produs comercial

inprofunzime acasatv perfecte