protv.md
Divertisment
12 May 10:41

Windsor, in febra ultimelor pregatiri pentru nunta printului Harry cu Meghan Markle

Peste exact o sapamana, printul Harry al Marii Britanii se va casatori cu fosta actrita americana Meghan Markle.Ceremonia va avea loc la Windsor, unde familia regală are un castel, iar întregul oraş - cu 32.000 de locuitori - a intrat în febra ultimelor pregătiri.


Sunt decorate străzile cu steguleţe şi se fac ultimele reparaţii. Iar pariorii se întrec în a ghici culoarea pălăriei pe care o va purta regina.


Puţine locuri întruchipează mai bine spiritul englezesc, decât Windsor, orăşel cu 32.000 de locuitori aflat la 34 de kilometri de centrul Londrei.


Şi toate drumurile duc la castelul cu acelaşi nume: o magnifică fortăreaţă aflată în vârful unei deal şi una dintre reşedinţele preferate ale reginei.

 

Aici se va căsători, peste o săptămână, prinţul Harry cu aleasa lui.

 

Phillip Bicknell, membru al Consiliului Local: “Pregătirile pentru evenimentul extraordinar şi de basm de săptămâna viitoare merg foarte bine. Am făcut probabil cam 99% din ce era de făcut, au rămas ultimele detalii.”

 

Străzile pe unde va trece convoiul regal au fost reparate şi împodobite cu steguleţe, iar indicatoarele au fost acoperite cu un strat proaspăt de vopsea. Pot fi observaţi deja şi poliţiştii cu arme automate, iar planurile de securitate sunt gata de mult.

 

Un perimetru de siguranţa şi o zonă de excludere aeriană vor fi stabilite în jurul castelului, dar - după nuntă - Harry şi Meghan vor să parcurgă oraşul într-o caleaşcă deschisă, ceea ce complică sarcina poliţiştilor.

 

Poliţia va folosi un sistem automat de recunoaştere a numerelor de înmatriculare pentru a identifica vehicule suspecte, iar în centrul oraşului multe străzi vor fi blocate, pentru a proteja mulţimea.

 

Phillip Bicknell, membru al Consiliului Local: “Ca oriunde în lume, trebuie să luăm măsuri de securitate, dar credem că avem printre cele mai bune forţe de securitate din lume.”

 

 100.000 de oameni sunt aşteptaţi la Windsor în ziua nunţii, dacă va fi vreme bună. Dar atmosfera de sărbătoare se simte deja în oraş. Sosesc deja turişti din toată lumea, iar magazinele de suveniruri şi-au împodobit vitrinele cu fotografii în mărime naturală ale mirilor.

 

Derek Prime, comerciant de suveriruri: “Evenimentul pune oraşul înapoi pe hartă, aşa că oamenii vin. Toţi sunt interesaţi. Vor să ducă o bucăţică din eveniment acasă la ei, chiar dacă e doar un magnet de frigider.”

 

Obişnuiţi să parieze pe orice, britanicii nu se dezic nici de această dată: se poate paria pe culoarea pălăriei pe care o va purta regina sau pe numele cântăreţului care va interpreta prima melodie la recepţie.

inprofunzime acasatv perfecte