protv.md
Divertisment
13 Feb 09:45

Palatul Kensington a dat publicitatii detalii legate de nunta printului Harry cu Meghan

La Windsor au inceput deja pregatirile pentru nunta anului 2018. Pe 19 mai, printul Harry se va casatori cu logodnica lui, actrita Meghan Markle.

 

Palatul Kensington a dat luni publicităţii programul evenimentelor şi alte detalii despre ziua cea mare.

 

Pe de altă parte, Meghan vrea să adere la religia viitorului ei soţ înainte de nuntă.

 

Harry şi Meghan se vor căsători religios la capela Saint George de la Palatul Windsor, construită în secolul al XV-lea. Ceremonia oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury, liderul Bisericii Anglicane, va începe la ora locală 12:00 --- 14:00 ora României.

 

Robert Lacey, istoric:Windsor e un loc foarte drag Reginei, acolo şi-a petrecut anii din timpul războiului. Acest lucru dă o notă personală evenimentului.”

Născută într-o familie în care mama era protestantă, iar tatăl, membru al Bisericii Episcopale, Meghan vrea să încheie procesul prin care se va alătura Bisericii Anglicane înainte de nuntă.

 

Robert Lacey, istoric: “Meghan a studiat la o şcoală catolică, deşi ea nu e catolică. Însă religia e un lucru foarte important pentru ea. Faptul că a decis să ceară ajutorul Arhiepiscopului de Canterbury pentru a se alătura Bisericii Anglicane, pentru a primi botezul, arată că îşi ia rolul din familia regală foarte în serios.”

 

Harry şi Meghan au ţinut neapărat că publicul să fie alături de ei în ziua nunţii. Prin urmare, după ceremonia religioasă va urma o procesiune prin Windsor.

 

Corespondent Sky News:E vorba de o procesiune în caleaşcă. Noii însurăţei vor pleca de la capela Saint George, vor ieşi pe porţile palatului şi vor străbate străzile din Windsor, apoi vor parcurge aleea din parc şi se vor întoarce la palat.”

 

Străzile înguste vor fi o provocare din punct de vedere logistic pentru organizatori.

 

Robert Lacey, istoric: ″În Londra sunt multe rute folosite pentru procesiuni. Aşa ceva nu există la Windsor. Trotuarele sunt foarte înguste. Unde vor încăpea toţi oamenii?”

 

Pe de altă parte, cei care au afaceri în Windsor spun că evenimentul atrage de pe acum numeroşi turişti.

 

După procesiune, mirii vor participa la o recepţie de nuntă alături de toţi invitaţii la eveniment. Ziua se va încheia cu o petrecere privată, cu prietenii apropiaţi şi familia, care va fi găzduită de prinţul Charles.

 

Potrivit presei britanice, Meghan plănuieşte să încalce o tradiţie veche de secole şi să ia cuvântul la recepţia privată, pentru a-i spune lui Harry cât de mult îl iubeşte şi pentru a-i mulţumi reginei Elisabeta a II-a că le-a permis să-şi facă nuntă la Palatul Windsor.

inprofunzime acasatv perfecte