protv.md
Divertisment
02 Aug 09:31

O tanara din Serbia creeaza iluzii optice cu propriul trup. Cum reuseste

O artista din Serbia creeaza numere de magie cu propriu trup, folosindu-se de machiaj si body painting.E faimoasă în toată lumea, primeşte comenzi, iar canalul ei de YouTube este urmărit de aproape 60 de milioane de persoane.


Miriana Miloşevici sau Kika, după numele de artistă, foloseşte vopseaua pictată pe corp şi jocurile de lumini pentru a crea filmuleţe uimitoare. Se transformă într-o păpuşă de lemn sau, ca prin magie, îi dispar anumite părţi ale corpului.

 

Artistă spune că de când se ştie i-a plăcut să deseneze.

 

Kika: “Totuşi, şi asta îmi plăcea cel mai mult, spre disperarea părinţilor, nu desenam niciodată pe hârtie. Căutam tot felul de alte suprafeţe. Desenam pe pereţi, pe lacul mesei din sufragerie, sau pe propria mea piele, cu pixul, pentru că nu aveam vopsele. Părinţii spun că întâi am învăţat să desenez şi apoi să merg.”

 

 Kika lucrează într-un mic atelier din locuinţa ei în oraşul sârb Smederevo. Acolo, în faţa unei mese plină de pensule şi vopsele, înconjurată de lămpi şi oglinzi, intra de fiecare dată într-un alt rol.

 

Kika: “Unii oameni numesc arta mea “body painting”, alţii îi spun “make-up”. De fapt, le combin pe cele două şi creez o iluzie a corpului meu.”

 

 Fiecare asemenea “număr de iluzionism” este imaginat şi pregătit zile întregi. Iar realizarea propriu-zisă durează ore de munca migăloasă. Un clip video intitulat “Hollow”, adică “Gol” - în care artistă pare că face să-i dispară gâtul şi capul - a adunat aproape 4 milioane de vizualizări online.

 

Filmuleţul ei preferat rămâne, însă, Păpuşă de lemn, care i-a adus un premiu internaţional în 2016. Şi faimă.

 

Kika: “Favorita mea este “Marioneta”, care mi-a schimbat viaţa. Aşa am devenit faimoasă şi am început să fiu luată în seamă. Până atunci mereu aveam îndoieli în privinţa lucrărilor mele, pentru că băteam doar la uşi închise.”

 

 Pe canalul ei de YouTube, Kika are aproape 60 de milioane de vizualizări. Iar pe Instagram este urmărită de aproape 280.000 de persoane.

inprofunzime acasatv perfecte