protv.md
Divertisment
06 May 18:24

Mainile lor fac minuni. Au demonstrat-o cei mai tari masori din tara, care si-au dat intalnire la un campionat organizat la Chisinau- VIDEO

Au petrecut ziua primind un rasfat al corpului. Mai multi masori s-au intrecut astazi la campionatul masajului si au fost urmariti atenti de un juriu. Fiecare masseur a incercat sa impresioneze cu tehnica sa. Castigatorul ne va reprezenta la Campionatul international de masaj.
Mainile lor fac minuni. Au demonstrat-o cei mai tari masori din tara, care si-au dat intalnire la un campionat organizat la Chisinau- VIDEO


Clipe de rasfat au fost astazi intr-un centru din capitala. Zeci de persoane si-au petrecut duminica cu un masaj efectuat de cei mai buni profesionisti, in cadrul unui campionat international. 

 

“Ma simt foarte bine masajul mi-a placut foarte tare.”

 

“Ma simt relaxat. Este mult mai adanca respiratia. Corpul este mult mai relaxat decat anterior. Tu simpti ca esti conectat cu corpul tau. ”

Fiecare masseur a incercat sa impresioneze cu tehnica sa -cu pietre, yoga sau masaj anticelulita. 

 

“Eu astazi prezint masajul cu pietre fierbinti cu presiunea pe coaste si asta ajuta la regularea circulatiei sangelui. Atunci cand strangem muschii, sangele se retine si cand relaxam, incepe sa circule sangele.”

Artiom Dobanda a optat pentru tehnica traditionala. 

 

Artiom DOBANDA, MASOR: “Practic masajul deoarece este o ramura a medicinii fiind un iubitor de medicina. Am ales altceva decat insa-si medicina propriu zisa.” 

 

 Are 21 de ani si de trei face masaj. Spune ca a invatat de la specialisti din Romania si Germania. Pe langa aceasta reuseste sa-si faca studiile, iar anul acesta va aplica la Universitatea de Educatie Fizica unde va studia chinetoterapia.

 

Artiom DOBANDA, MASOR: “Ofera posibilitatea la masorii care nu au studii medicale ca sa se extinda, sa se aprofundeze si sa fie vazuti de diferite centre. ” 

 

 Masorii au fost urmariti cu foarte multa atentie de un juriu care ii evalua dupa anumiti criterii. 

 

Luminita SUVEICA, MEMBRU AL JURIULUI: “Deci au fost dupa mai multi criterii, igiena cum s-au sters mainele, cum s-au pregatit modul igienic. Apoi am apreciat dupa modul estetic, dupa tehnica pe care a pregatit-o, dupa corelatia miscrilor care au facut si dupa metodele daca au fost ritmate corect. ”

 

 Roza ANTIPOV, PRESEDINTE ASOCIATIA MASORILOR DIN MOLDOVA: “Scopul campionatului este de a ridica nivelul masajului artistic, ca acesta sa fie practicat cu atentie si sa fie foarte calitativ.”

 

 Dun juriu au facut parte si doi masori din Moldova care in 2016 au ocupat locul intai la campionatul international  din Italia, la masaj in pereche.

 

“Participand la campionat nu trebuie sa arati doar tehnica. Participarea este un fel de show.”

 

“Tot ce trebuia sa vada juriu a vazut: tehnica si anturajul.”

 

Castigatorul campionatului va reprezenta tara la competiile internationale ce vor avea loc in iunie si septembrie in Georgia si Italia.

inprofunzime acasatv perfecte