protv.md
Divertisment
13 May 08:44

Eurovision 2018. Mesajul cantecului castigator si explicatia pentru ”sunetele de gaina” - VIDEO

Eurovision 2018. Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a castigat concursul Eurovision 2018, care a avut loc, sambata seara, in Lisabona. Israel a strans 529 de puncte, impartind podiumul cu Cipru si Austria.Imediat după anunţarea câştigătorului, Netta a strigat, fericită, pe scenă, “Data viitoare, în Ierusalim”. Prestaţia să marchează a patra a victorie a Israelului în cadrul concursului Eurovision.

 

Artista a cântat piesa Toy cu un mesaj puternic despre condiţia femeii în societatea de astăzi, însă, ceea ce a atras atenţia fanilor au fost sunetele de găină pe care Netta le-a imitat în timpul prestaţiei, pe scenă.

 

 

Într-un interviu pentru Wiwibloggs, cântăreaţa a explicat care este semnificaţia respectivelor sunete: Este atât de amuzant că oamenii sunt interesaţi de acest detaliu. Sunetele imitate au un dublu sens. Zgomotele fac trimitere la persoanele laşe care nu acţionează aşa cum simt, se folosesc de alţi oameni şi îi tratează ca pe nişte jucării sau marionete. De asemenea, „baka” înseamnă şi “prost” în japoneză. Cântecul are un mesaj important: renaşterea puterii feminine şi a justiţiei sociale, a explicat artista.

 

“Sunt atât de fericită. Vă mulţumesc foarte mult pentru că aţi ales un mesaj puternic, diferit. Vă mulţumim foarte mult pentru că acceptaţi diversitatea şi pentru că sunteţi deschişi şi toleranţi. Îmi iubesc ţara. Data viitoare, în Ierusalim ”, a declarat Netta Barzilai pe scena Eurovision după ce a fost declarată câştigătoare.

 

Intervievată de postul Israel TV Kan, cântăreaţa a spus că aşteaptă cu nerăbdare ca publicul să vadă “carnavalul israelian” când Ierusalimul va găzdui concursul, în 2019.

“Oamenii vor vedea cât de minunaţi suntem. Ce vibraţie avem. Cei mai buni! Cel mai bun loc din lume”. Israelieni au sărbătorit victoria Nettei. În Tel Aviv, mii de oameni s-au adunat la Piaţa Rabin, au aplaudat şi au sărit într-o fântână.

 

 

Victoria sa nu a trecut neobservată nici de premierul Benjamin Netanyahu, care i-a transmis artiste că “este cel mai bun ambasador al Israelului. “Kapara alayich” , a mai adăugat şeful Executivului israelian, folosind o frază care înseamnă “Fii binecuvântată!”, potrivit Times of Israel.

inprofunzime acasatv perfecte