protv.md
Divertisment
01 Aug 19:25

Apple primeste de la chinezi lovitura cea mai dura. Ce se intampla cu telefoanele

Huawei Technologies a depasit Apple si a devenit al doilea cel mai mare producator de smarphone-uri in trimestrul al doilea, imediat dupa Samsung, consolidand astfel pozitia competitorilor din China, care vin rapid din urma, scrie Bloomberg.
Huawei a vândut 54,2 milioane de telefane inteligente în trimestrul al doilea, cu 41% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind astfel producătorul de iPhone, pentru prima dată în istorie, potrivit datelor firmei de cercetare de piaţă IDC.

 

Astfel, producătorul chinez deţine 16% din piaţă, în timp ce cota de piaţă a Samsung este de 21%, iar cea a Apple de 12%. Alţi doi producători chinezi - Xiaomi şi Oppo - completează următoarele poziţii în top 5.

 

Producătorii de telefoane inteligente din China au crescut semnificativ, pe de o parte datorită influenţei tot mai mari pe care o au pe piaţa locală, cât şi ca urmare a creşterii livrărilor dincolo de graniţele ţării.

 

Huawei a pătruns masiv în Europa şi Africa, în condiţiile în care vânzările pe piaţa americană s-au prăbuşit. Apple, pe de altă pate, îşi menţine tendinţa de a vinde telefoane la preţuri mult mai ridicate faţă de concurenţă, ceea ce a ajutat-o să obţină venituri peste aşteptări în trimestrul de referinţă.

 

“Importanţa depăşirii Apple de către Huawei nu poate trece neobservată. Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când tandemul Samsung şi Apple nu mai ocupă primele două poziţii. Excluderea Huawei de pe piaţa americană a obligat-o să intre masiv pe pieţele din Asia şi Europa şi să-şi atingă obiectivele”, explică Ben Stanton, analist senior la firma de cercetare Canalys.

 

 

Apple obţine rezultate peste aşteptări, datorită preţurilor mari la iPhone

 

Apple a obţinut rezultate peste aşteptărilor analiştilor în trimestrul al treilea fiscal, datorită vânzărilor de iPhone-uri mai scumpe şi a veniturilor generate de servicii precum App Store, Apple Music şi iCloud, relatează Reuters, preluată de News.ro.

 

Apple a depăşit aşteptările analiştilor parţial datorită vânzării unui număr mai mic de iPhone-urilor, care au fost însă mai scumpe. Compania a vândut 41,3 milioane de telefoane, în timp ce analiştii prognozaseră 41,8 milioane de unităţi.

 

Compania a raportat venituri de 53,3 miliarde de dolari şi un profit de 2,34 de dolari pe acţiune, în timp ce analiştii au anticipat venituri de 52,3 miliarde de dolari şi 2,18 dolari pe acţiune, potrivit Thomson Reuters.

 

Veniturile din servicii au fost de 9,5 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 9,1 miliarde de dolari.

 

Veniturile au inclus 236 de milioane de dolari obţinute din rezolvarea unor procese, cum ar fi o dispută veche cu Samsung Electronics.

 

Preţul mediu de vânzare al iPhone a atins 724 de dolari, depăşind aşteptările analiştilor, de 694 dolari, conform datelor FactSet.

 

Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a declarat că preţurile mari de vânzare au fost susţinute de vânzările modelelor mai noi şi mai scumpe, între care se află şi modelul iPhone X, de 999 de dolari. Maestri a mai spus că iPhone X a fost cel mai popular model în trimestrul al treilea.

 

Apple, cea mai valoroasă companie tehnologică din lume, a estimat pentru trimestrul patru fiscal venituri de 60-62 miliarde de dolari, care vor include vânzările unor noi modele de telefoane, în timp ce analiştii se aşteptau la 59,6 miliarde de dolari.
inprofunzime acasatv perfecte