protv.md
Divertisment
31 Dec 08:17

Ajunul Anului Nou. Obiceiuri: ce sa faceti pentru noroc in dragoste si bunastare in 2019

Ajunul Anului Nou. A inceput numaratoarea inversa pana vom spune “Bun ramas 2018, bun venit 2019!”

 

Ajunul Anului Nou. La români, conform tradiţiei, în noaptea de Anul Nou romanii trebuie să facă cât mai mult zgomot pentru a alunga toate spiritele rele. Unii merg chiar mai depare şi îşi pun în buzunar o căpăţână de ustoroi, care are menirea de a-i feri de spiritele rele.

 

O altă superstiţie de Revelion este aceea ca în ultima zi din anul ce a trecut, cât şi în prima din cel nou să ne abţinem de la cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă, pentru că se consideră că aruncăm norocul, notează CalendarulOrtoxod.ro.

 

Ajunul Anului Nou. Cum să atrageţi bunăstarea

 

Când vine vorba de bani, oamenii nu trebuie să aibă datorii. Dacă intră în anul nou cu „restanţe”, vor rămâne datori întregul an. Un portofel sau buzunare pline atrag după sine noroc la bani. Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine că fiecare persoană să poarte o haină nouă dar şi ceva roşu, ori o altă culoare veselă pentru a atrage energii pozitive.

 

Aveţi grijă şi la persoanele care vă treg pragul casei în prima zi din an. Potrivit tradiţiei, persoanele cu părul blond său roşcat aduc ghinion, în timp ce cele brunete aduc noroc. Dacă prima persoană care păşeşte în casă este bărbat, anul va fi plin de noroc. În schimb, dacă primul oaspete este femeie, anul va fi unul macat de ghinion.

 

O altă superstiţie legată de casă este cea referitoare la uşa de la intrare: aceasta trebuie să rămâne deschisă, ca anul vechi să iasă şi cel nou să-i ia locul, mai notează sursa citată.

 

Ajunul Anului Nou. Ce să faceţi să aveţi noroc în dragoste

 

În noaptea dintre ani, este practicat sărutul de sub vâsc, pentru ca persoanele să fie îndrăgostite tot anul. Fetele nemăritate, însă, trebuie să pună un fir de busuioc într-un vas cu apă, o ramură de măr şi un ban. Dimineaţa, fetele îşi vor visa alesul cu care urmează să se căsătorească.

 

Ajunul Anului Nou. În noaptea dintre ani, dar şi pe 1 ianuarie, oamenii trebuie să evită să plângă. Conform tradiţiei, persoanele care plâng în prima zi a anului vor avea un an plin cu evenimente triste. Mai mult, în noaptea de Anul Nou ar fi bine să nu dormiţi. Dacă nu rezistaţi, veţi fi somnoros tot anul. O altă datina spune că în Ajunul Anului Nou trebuie să ai mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul. De asemenea, trebuie să ai şi bani în buzunar pentru că noul an să nu te prindă sărac.

 

Nu uitaţi ca în noaptea dintre ani să vă puneţi o dorinţă şi să întâmpinaţi anul ce vine cu speranţe mari.

 

Ajunul Anului Nou. Alimentele care vă aduc noroc

 

Românii obişnuiesc să consume peşte în noaptea dintre ani, pentru a le asigura o trecere lină şi uşoară în anul ce urmează. Pe de altă parte, consumul de carne de pasăre este aducatore de ghinion; păsările de curte scormonesc pământul şi îl împrăştie, ceea ce simbolizează împrăştierea prosperităţii şi a binelui din casă.

 

Totodată, pentru atragerea norocului, se consideră că este bine să avem vâsc pe masă, dar şi struguri şi smochine, pentru belşug.

 

Ajunul Anului Nou. Odinioară, luna decembrie era numită şi Undrea, dar şi Luna lui Cojoc, Ningău sau Luna lui Andrei. În lumea satului românesc, tradiţiile, obiceiurile şi datinile păstrate reprezintă tezaurul naţional nescris şi înţelepciunea populară, conform News.ro.

 

Lista tradiţiilor şi a obiceiurilor româneşti cuprinde, pe lângă colinde, jocuri cu măşti, alaiuri, teatru popular şi dansuri specifice finalului de an.
Pluguşorul este un obicei practicat de români, încă din cele mai vechi timpuri, de sărbătoarea Anului Nou.

 

Ajunul Anului Nou. Şi Google marchează Ajunul Anului Nou printr-un doodle special.

inprofunzime acasatv perfecte