protv.md
Actualitate
14 Jun 09:14

Ziua Mondiala a donatorului de sange. De dimineata, politicienii, printre care Tutu, Sirbu si Grozavu, au facut coada la cortul instalat in Gradina Publica - FOTO

De ziua mondiala a donatorului de sange, politicienii, printre care Constantin Tutu, Nistor Grozavu si Sergiu Sirbu, au facut coada la cortul instalat in Gradina Publica.

 

Dis de dimineata politicienii, printre care deputatul PD, Constantin Tutu, viceprimarul, Nistor Grozavu, Sergiu Sirbu, au mers in parcul Gradina Publica pentru a dona sange.

 

 

 

 

 

 

 

Anual, circa 2000 de moldoveni doneaza sange pe 14 iunie, de Ziua mondiala a donatorului de sange. Pot dona sange persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 60 de ani si greutatea corporala minima de 50 de kg. Totodata, donatorii nu trebuie sa sufere de boli de piele, operatii de ulcer, sechele pulmonare sau alte afectiuni.

 

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange a fost fixata pe 14 iunie pentru ca in aceasta zi, in anul 1868, s-a nascut Karl Landsteiner. El a fost doctor si profesor de anatomie patologica la Universitatea din Viena si in 1930 a primit Premiul Nobel pentru Medicina pentru descoperirea grupelor de sange.

 

Datorita lui, transfuziile de sange au devenit astazi proceduri de rutina medicala.

inprofunzime acasatv perfecte