protv.md
Actualitate
17 Jul 13:41

Un personaj anchetat penal dupa evenimentele din aprilie 2009, dar achitat recent de CSJ, ajunge deputat in Parlamentul R. Moldova - ZdG

Petru Corduneanu, actualul consilier municipal in Chisinau pe listele Partidului Socialistilor din R.Moldova ar putea ajunge deputat in Parlamentul de la Chisinau. Acesta ii va lua locul deputatei Irina Mizdrenco, care a decedat zilele trecute, fiind rapusa de o boala incurabila.

 

In trecut, Petru Corduneanu a fost protagonistul mai multor investigaţii jurnalistice, el fiind un personaj  cheie din organele Ministerului Afacerilor Interne din perioada guvernarii comuniste. Corduneanu a fost anchetat penal si in urma evenimentelor din 7 aprilie 2009, insa recent, acesta a fost achitat.

 

Punctul final in acest dosar a fost pus de Curtea Suprema de Justiţie. In august 2014, Petru Corduneanu, ex-seful Direcţiei Ordine Publica din cadrul MAI in perioada protestelor din aprilie 2009, a fost declarat nevinovat de catre judecatorul Victor Boico, de la Judecatoria Buiucani, dupa ce Valentina Cusnir, pe atunci deputata, l-a acuzat ca ar fi maltratat-o. Dosarul a fost ulterior examinat si de catre Curtea de Apel Chisinau.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA

inprofunzime acasatv perfecte