protv.md
Actualitate
11 Aug 15:35

Un nou val de caldura loveste Moldova. Codul galben de canicula a adus maxime de 33 de grade la umbra. Ce spun meteorologii - VIDEO

Un nou val de caldura loveste Moldova. Codul galben de canicula a adus astazi maxime de 33 de grade la umbra. In urmatoarele zile va fi mai cald, astfel ca in sud vor fi 36 de grade. Nu se stie daca e ultimul val de canicula, insa de saptamana viitoare vremea se raceste.
Un nou val de caldura loveste Moldova. Codul galben de canicula a adus maxime de 33 de grade la umbra. Ce spun meteorologii - VIDEO

 

Liuba Socolveac vinde cvas pe o strada din capitala, iar zilele toride sunt o adevarata provocare pentru ea.

 

Liuba SOCOLVEAC, VANZATOARE: ”Deacum la varsta noatra trebuie sa ne pastram, mai ales cu tensiunea. - Si cum va pastrati? - Dimineata ma scol, beau o pastila, un ceai verde. Si seara vin acasa, fac un dus, numai sa nu fie rece apa, calduta, asa sredneaia.”

 

 La fel ca ea, toti comerciantii respira cu greu aerul fierbinte.

 

“Suntem deprinsi ca la tara cum, ne ducem pe deal. Poate avem sau nu, dar rabdam, ce sa facem.”

 

Orasenii fara treaba s-au retras astazi in parcuri.

 

“Am ales izvorasul acesta cu apa rece. Copii primesc placere, macar sa-si racoreasca piciorusele.”

 

“Am luat apă cu mine. Iată. “

 

32 de grade au fost astazi in Chisinau. Corpul uman resimte insa temperaturile ca fiind mai ridicate. Vorbim de indicele de confort termic care se calculeaza in functie de umiditatea aerului si viteza vantului.

 

Natalia CANTER, SINOPTICIAN: “De exemplu 32 de grade, o resimte la moment de 38.”

 

 Potrivit meteorologilor, valul de caldura din aceste zile nu este la fel de agresiv, ca cel de saptamana trecuta cand am avut si 50 grade la soare. 

 

Natalia CANTER, SINOPTICIAN: “Se mentine pana pe data de 13 august, dupa care teritoriul Republicii e traversat de un front atmosferic rece, in spatele acestuia se raceste si canicula va ceda, vom avea maxim 30 de grade pe zi.”

 

Duminica si luni izolat vor cadea ploi. De luni vremea sa racoreste, iar in week-endul urmator se va incalzi din nou. 

inprofunzime acasatv perfecte