protv.md
Actualitate
11 Oct 17:24

Un nou sens giratoriu va aparea la o intersectie din sectorul Ciocana al capitalei. Autoritatile spera astfel sa fluidizeze traficul din acea zona. Desi lucrarile abia au inceput, unii soferi circula deja dupa regulile rondului - VIDEO

Un nou sens giratoriu va aparea in curand la intersectia strazilor Uzinelor cu Industriala din sectorul Ciocana. Autoritatile vor astfel sa fluidizeze traficul din acea zona. Desi lucrarile de amenajare a sensului giratoriu au inceput abia astazi, majoritatea soferilor circula deja dupa regulile rondului, in timp ce altii s-au cam zapacit.
Un nou sens giratoriu va aparea la o intersectie din sectorul Ciocana al capitalei. Autoritatile spera astfel sa fluidizeze traficul din acea zona. Desi lucrarile abia au inceput, unii soferi circula deja dupa regulile rondului - VIDEO

 

Noul sens giratoriu de la intersectia strazilor Uzinelor cu Industriala va fi finisat peste doua saptamani, spun angajatii de la Exdrupo. Pentru asta din bugetul primariei s-au alocat 50 de mii de lei.

 

Ion CIURGAN, ANGAJAT EXDRUPO:  “Acum vrem sa scoatem straturile de asfalt pentru a permite evacuarea apei de pe carosabil. Vom insala bordurile la o inaltime de 40 de cm. ”

 

Pana acum in aceasta intersectie exista un indicator si un semafor care oferea prioritate soferilor ce mergeau intr-o singura directie, iar din aceasta cauza pe celelalte drumuri se formau ambuteiaje. Soferilor in mare parte le-a placut ideea de a scoate semaforul, altii insa sunt sceptici si cred ar putea aparea aceleasi probleme ca si in cazul rondului de pe Bulevardul Moscovei.

 

“Aici mereu erau ambuteiaje, o sa vedem deja dupa ce o sa faca cercul.”

 

“Eu traiesc aici si el trebuia sa apara de 20-30 de ani in urma. Fiindca aici multa lume a murit, accidente si dimineata cozi interminabile.”

 

“Eu cred ca e foarte bine. Ambuteiajele deja au disparut. Putem merge si nu trebuie sa stam cate 10-15 minute.”

 

Chiar si asa ambuteiajele nu au disparut. Lucrarile de constructie a rondului de pe srtada Uzinelor face parte dintr-un proiect comun al Inspectoratului National de Patrulare si autoritatilor locale. La sfaristul lunii iunie, cei de la INP au facut o analiza si au propus ca sase intersectii din capitala sa fie reamenajate in scopul de a usura traficul.

 

Alina BUNGHEZ, PURTĂTOR DE CUVÂNT INP: “La cateva intersectii au fost instalati piloni pentru a delimita mai bine benzile, ia rpe Uzinelor va aparea un rond.“

 

Pentru acest proiect din bugetul primariei pana acum s-au cheltuit peste 300 de mii de lei.

inprofunzime acasatv perfecte