protv.md
Actualitate
12 Oct 08:59

UE anunta stoparea finantarii pentru reformele din sectorul Justitiei - Anticoruptie.md

Uniunea Europeana anunta ca nu va mai transfera Republicii Moldova fonduri pentru sustinerea reformelor din sectorul Justitiei. Drept motiv, partenerii de la Bruxelles invoca faptul ca autoritatile de la Chisinau nu au demonstrat un angajament suficient pentru a implementa reforme in sectorul justitiei in anii 2014 si 2015. Astfel, progresul inregistrat nu este satisfacator, scrie anticoruptie.md

 

Republica Moldova urma să beneficieze de un ultim transfer în cadrul programului de reforme a sectorul justiţiei, în valoare de 28 de milioane de euro, lucru care, potrivit oficialilor, nu se va mai întâmpla. 

 

„UE a urmărit cu atenţie procesul de implementare a reformelor şi a notat că autorităţile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiţiei în anii 2014 şi 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor şi a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient. Acest lucru înseamnă că autorităţile din Republica Moldova nu au îndeplinit condiţiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar în cadrul programului de reforme a sectorul justiţiei, în valoare de 28 milioane euro. Această sumă nu va fi transferată în bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va rămâne la UE”, se precizează într-un comunicat al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. 

 

CITESTE CONTINUAREA PE ANTICORUPTIE.MD

inprofunzime acasatv perfecte