protv.md
Actualitate
16 May 10:25

Temelia gardului care va „ascunde” masinile deputatilor de ochii cetatenilor costa 393 de mii de lei - ZdG.md

Parlamentul a cheltuit 393 de mii de lei pentru a construi fundamentul unui gard cu o inaltime de 2,5 metri care urmeaza sa limiteze accesul la cladire din trei parti. In pofida investitiei, recent, muncitorii au inceput sa demoleze partial fundamentul proaspat ridicat, scrie ZdG.md.

 

Motivul s-a dovedit a fi proiectarea defectuasa a spaţiului de parcaree a automobilelor parlamentarilor. Respectiv, 25,2 metri de fundament a fost demontat pentru a asigura accesul în parcare, a instala poartă, gheretă pentru pază, sistem de acces-control şi a camere de supraveghere video.

 

Detaliile se găsesc într-un răspuns al Ministerului Economiei şi Infrastructurii drept răspuns la o solicitare la subiect formulată de deputată liberală Alina Zotea. În total, din 2016 până în prezent, statul a plătit cu peste 133 de milioane de lei compania Glorinal Imobil SRL pentru finalizarea lucrărilor de amenajare interioară a nivelelor S,1-3 şi amenajarea teritoriului adiacent Parlamentului.

 

Construcţia fundamentului pentru gardul care va avea 2,5 metri în înălţime a început în toamna anului trecut. Tot atunci, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a anunţat că îngrădirea Legislativului face parte din proiectul de reconstrucţie a clădirii după evenimentele din aprilie 2009.

 

Recent, o parte din fundament a început a fi demolată, iar într-un răspuns pentru deputata Alina Zotea, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a precizat că spaţiul pentru parcarea automobilelor parlamentarilor este insuficient, de aceea s-a propus amenajarea mai multor locuri de parcare pe teritoriul adiacent clădirii, fapt care a generat schimbarea documentaţie de proiect şi demontarea a 25,2 metri din construcţie.


CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZDG.MD

inprofunzime acasatv perfecte