protv.md
Actualitate
12 Oct 14:13

Risca 15 ani de inchisoare pentru ca ar fi transformat in sclav un barbat, care a venit sa munceasca la ferma sa din Causeni. Dosarul proprietarului a fost trimis in judecata

Sclavie in secolul 21. Un barbat a fost impus sa lucreze fara bani, iar daca nu dorea, era batut. Proprietarul fermei, care este si un angajat al Inspectiei Muncii Causeni, va comparea pe banca acuzatilor.

 

Procurorii au incheiat urmarirea penala. Potrivit unui comunicat al procuraturii, in martie, proprietarul fermei l-a angajat pe barbat, fara a incheia un contract de munca cu acesta si luandu-i actul de identitate, pe care nu i l-a intors.

 

Dupa ce a muncit patru luni, barbatul a cerut salariul, insa nu l-a primit. Acesta a incercat sa plece de la ferma, insa a fost prins de proprietar si a fost batut crancen. In cele din urma, victima a reusit sa se adreseze la procuratura. 

 

Barbatul acuzat de trafic de fiinte umane era angajat al Inspectiei Teritoriale a Muncii Causeni. El are interdictia de a parasi localitatea, iar in caz ca va fi recunoscut vinovat, acesta risca o pedeapsa de pana la 15 ani de detentie. 

 

*Poza simbol

inprofunzime acasatv perfecte