protv.md
Actualitate
14 Mar 16:53

Scari distruse, putina lumina si multa mizerie. Intr-un asemenea hal sunt pasajele subterane din capitala. Cei de la primarie au tot venit promisiuni ca trecerile vor fi reparate, dar orasenii asa au si ramas - doar cu vorba - VIDEO

Scari distruse, putina lumina si multa mizerie. Intr-un asemenea hal sunt pasajele subterane din capitala. De-a lungul timpului de la primarie au tot venit promisiuni ca trecerile vor fi reparate, dar orasenii asa au si ramas - doar cu vorba. Acum functionarii vin cu un nou anunt - ca le vor repara la vara. Dar pana la vara sunt alegeri, asa ca... cine stie?
Scari distruse, putina lumina si multa mizerie. Intr-un asemenea hal sunt pasajele subterane din capitala. Cei de la primarie au tot venit promisiuni ca trecerile vor fi reparate, dar orasenii asa au si ramas - doar cu vorba - VIDEO

 

Elena SUVAC, REPORTER PRO TV: “Acest pasaj de pe bulevardul Negruzzi este aproape imposibil de trecut. Doua scari au fost distruse in totalitate, iar din celelalte lipsesc bucati intregi. Rampa pentru persoanele cu dizabilitati n-are bara de sustinere, ceea ce o face practic inutila.”

 

Dumitru este dezgustat de felul cum arata pasajele subterane. De fiecare data cand trebuie sa ajunga de partea cealalta a strazii este nevoit sa ia scaunul copilului in brate, pentru ca rampa este ingusta si instalata gresit, spune el.

 

Dumitru GARBOV: “Fara carucior poti sa iti rupi o mana sau picioarele. Nu s-a mai reparat de cand ma tin eu minte. Totul e defectat. Centrul orasului, dar nici lumina nu-i, sticle stricate, tot ce vrei. Primarul orasului, gospodar trebuie sa fie parca, dar nu-i facut nimic de ani de zile.” 

 

Spatiile destinate pentru magazine s-au transformat in gunositi. Sticle de plastic sunt aruncate peste tot, iar mirosul este insuportabil.

 

“Eu sunt pensionar si ma impiedic de toatamizeria care este in jur. Sa mai vina din primarie sa se mai uite, acesta e tanar se vede ca multe nu stie, sa mai trimita sa examineze ca am mai vazut in oras asa treceri.”

 

“Cele mai oribile pasje subterane, sunt aici langa Academia de Stiinte. Ele demult trebuiesc facaute, e centrul orasului, e rusine.”

 

Si pasajul subteran de pe bulevardul Dacia este intr-un hal fara de hal. Bucatile de pavaj sunt distruse, iar rampe pentru persoanle cu dizabilitati nu sunt. La fel este si trecerea de langa spitalul municipal numarul 1, scarile sunt defectate, iar un singur bec lumineaza intreaga trecere.

 

“Foarte murdare, uitati-va ce scari defectate. Eu cu bastonul si nu le pot cobora. E dezordine, tot se arunca pe jos. Si primaria trebuie sa aiba grija, pentru un invalid e foarte greu.”

 

“Ziua e inca posibil de circulat, dar seara e periculos. Eu la opt am trecut la spital si m-a luat frica. E groaznic lumina numai acolo unde canta baietii si se vad luminile de pe strazi si gata.”

 

Responsabilii de la primarie spun ca la vara  sapte din cele douazeci de pasaje subternae vor fi reparate in intregime, iar celelalte 13 vor fi doar curatate. Pentru asta, primaria aloca 10 milioane de lei.

 

Vasile CHIRILESCU, PURTATOUL DE CUVANT AL PRIMARIEI:Lucarile vor consta in reparatia scarilor, a iluminatului intern. Amenajarea rampelor de acces pentru persoanele cu necesitati speciale si a sistemului de canalizare intern.”

 

Desi anul trecut Silvia Radu, a promis ca trecerile subterane vor fi reparate pana la sfarsitul lui 2018, asta asa si nu s-a mai intamplat.

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

inprofunzime acasatv perfecte