protv.md
Actualitate
11 Jun 17:06

Picturile murale capata tot mai mult teren in Chisinau. Peretii unei scoli din capitala au fost pictate de un pictorul american. Cum arata acestia - VIDEO

Picturile murale capata tot mai mult teren in Chisinau. O noua pata de culoare a aparut si pe peretii unei scoli auxiliare. De aceasta data Ambasada Statelor Unite a venit cu ideea, iar un pictor tot din America a materializat-o.
Picturile murale capata tot mai mult teren in Chisinau. Peretii unei scoli din capitala au fost pictate de un pictorul american. Cum arata acestia - VIDEO


Aceasta pata de culoare o gasim  pe peretii scolii numarul 7 din capitala unde isi fac studiile copiii cu nevoi speciale. Administratia liceului crede ca pictura va aduce mai mult zambet pe fetele elevilor. 

 

Dupa ce a mers in toata lumea sa-i imbolnaveasca si pe altii cu talentul sau, ajungand in Africa sau chiar Romania, Phillip Martin a ajuns si la Chisinau.

 

Phillip MARTIN, PICTOR: “Am făcut picturi murale în România, am fost în Iaşi, atât de aproape.”

 

Phillip Martin a ajuns acum cateva zile si in tara noastra, la invitatia Ambasadei Statewlor Unite. Cu imaginatie si talent maestrul a dat o noua viata cladirii.

 

Phillip MARTIN, PICTOR: “Oriunde merg, eu întreb oamenii ce vor ei. Niciodată nu fac designul şi zic asta e ce putem face. Vorbesc cu oamenii. Aici am vorbit cu directoarea. Ea şi-a dorit ceva legat de şcoală şi cultură. Ea mi-a dat informaţia, iar pentru mine a fost uşor să desenez.”

 

Pictate cu o vopsea speciala, desenele vor rezista in timp, ne asigura Phillip.

 

Phillip MARTIN, PICTOR: “Ar trebui să ţină vreo 20 de ani, dacă nu...vreau să mă întorc.”

 

In proiect s-au implicat si mai multi voluntari care spun ca dupa ce schita a fost facuta nu e nevoie de mare talent ca sa colorezi. Doar trebuie sa-ti placa.

 

Directoarea scolii este sigura ca scoala va fi de nerecunoscut.

 

“Ne bucuram ca suntem parte a acestui proiect”.

 

Obositi de un oras sufocat de gherete sau panouri publicitare, trecatorii s-au declarat incantati.

 

Saptmana trecuta Phillip Martin a realizat o pictura murala si la Tiraspol. La Chisinau el mai are de lucru cateva zile.

inprofunzime acasatv perfecte