protv.md
Actualitate
14 Feb 14:10

O noua sedinta, amanata in dosarul lui Dorin Chirtoaca. Ce spune primarul suspendat, despre Renato Usatii: "La Balti se incearca preluarea puterii, asa cum s-a facut si la Chisinau" - VIDEO

Procesul in care este judecat Dorin Chirtoaca se tot invarte pe loc. O noua sedinta de judecata a fost amanata astazi dupa ce primarul suspendat a cerut recuzarea judecatorului si a procurorului. Chirtoaca este nemultumit ca nu au fost prezentate toate marturiile depuse de Igor Gamretchi si Nistor Grozavu. “Nu face decat sa traga de timp” - il acuza procurorii.
O noua sedinta, amanata in dosarul lui Dorin Chirtoaca. Ce spune primarul suspendat, despre Renato Usatii: "La Balti se incearca preluarea puterii, asa cum s-a facut si la Chisinau" - VIDEO

 

Nici 5 minute nu stat fostul sef de la transporturi la judecatoria Chisinau, unde este pe rol dosarul lui Dorin Chirtoaca. Igor Gamretki a fost chemat din nou pentru a fi audiat, sedinta insa a fost amanata subit, dupa ce primarul suspendat si avocatii sai au cerut recuzarea magistratului si a procurorului. Ca de fiecare data, insa, recuzarea a fost respinsa. Chirtoaca s-a aratat indignat de faptul ca declaratiile lui Gamretki si ale lui Grozavu care l-ar incrimina i-au fost aduse astazi in instanta incomplete.

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “La primarie se gasesc persoane neutorizate si in mod normal ele ar trebui sa-si dea demisia, iar persoana aleasa de cetateni, adica eu, trebuie sa-si poata duce mandatul pana la capat, chiar daca este acuzata de ceva. La Balti se incearca preluarea puterii, asa cum s-a facut si la Chisinau. In ceea ce priveste partea politica, aici lucrurile sunt mai complicate. Dodon a fost pus sa iasa si sa faca presiuni asupra mea."

 

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “A prezentat selectiv doar cateva procese verbale de audiere a domnilor Grozavu si Gamretki, care lipseau de la dosar. Procurorul a refuzat sa indeplineasca ce a dispus instanta la sedinta precedenta. El sustine ca eu nu am nici o atributie la acel dosar cu privire la falsificarea licitatiilor si nu sunt vizat. Care este sensul procesului atunci?”

De celalalta parte, procurorul de caz l-a acuzat din nou pe Chirtoaca de faptul ca taraganeaza procesul de judecata si ca el a adus toate probele necesare.

 

Dumitru ROBU, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE: “Suplimentar, am adus procesele verbale de audiere a lui Gamretki si Grozavu, prin care ultimii nu au facut declaratii. Care nu fac parte din probatoriul cauzei penale. Cele mentionate de partea apararii sunt niste aberatii.”

 

Primarul suspendat a comentat si decizia primarului de Balti, Renato Usatii, care a anuntat ca demisioneaza din functie. Chirtoaca a dat de inteles ca el nu o va face. Dorin Chirtoaca este cercetat pentru trafic de influenta si corupere pasiva in dosarul parcarilor cu plata. El se declara nevinovat.

inprofunzime acasatv perfecte