protv.md
Actualitate
16 Jul 17:28

O competitie de inot a avut loc pe lacul Ghidighici. Aproape 300 de persoane si-au testat fortele. Unii au reusit sa treaca lacul inot, altii insa au revenit la mal cu barcile salvatorilor - VIDEO

O competitie de inot in apa deschisa a avut loc astazi: participantii au traversat lacul Ghidighici. Apa racoroasa i-a ademenit atat pe inotatorii amatori, cat si pe profesionisti. Unii au parcurs inotand tot lacul, adica in jur de 5 mii de metri, iar altii au inotat doar pe distanta de 400 de metri.
O competitie de inot a avut loc pe lacul Ghidighici. Aproape 300 de persoane si-au testat fortele. Unii au reusit sa treaca lacul inot, altii insa au revenit la mal cu barcile salvatorilor - VIDEO

 


Startul competitiei s-a dat concomitent pentru toti inotatorii, atat cei profesionisti cat si amatori. Primii la mal au revenit amatorii, printre care tati cu picii lor care au inotat 400 de metri. 

 

"Cu tata meu, el de loc nu m-a ajutat dar s-a asigurat sa fiu bine.”

 

"A fost bine, doar că algele mi se impleticeau printre picioare şi nu puteam să inot.”

 

"Foarte puternic, credeam ca o sa fie mai usor."

 

"Foarte usor, eram gata de aceasta cursa mi-a placut mult, ma antrenez la bazin.”

 

 Participantii au putut sa aleaga distanta pe care vor sa o parcurga. Evghenii Stucalov in varsta de 17 ani a reusit sa inoate peste 5 km doar intr-o ora si 25 de minute. El a ajuns primul la mal.

 

"- Cum a fost?- Greu, atunci cand m-am intors?- Mai ai puteri?- Da. Pot inota inca o dată.- Ai avut un moment cand ai vrut să cedezi?- De la inceput, dar am văzut că concurenţii mă intrec şi am inotat inainte”.

 

 Obositi dar fericiti, ieseau din apa cei care au reusit sa parcurga distanta stabilita in competitie. Printre ei este si Vitalie Andrievici, cel mai in varsta participant, care a inotat peste 3 km.

 

"- A fost greu?- Un pic?-Nu v-aţi gandit să cedaţi?-Nu. -Cat e acolo? -O ora şi 2 minute."

 

 A inotat si fostul ministru al mediului, Valeriu Munteanu, care s-a avantat in cursa de 3800 de metri. A ajuns printre ultimii,  insa a gasit o scuza.

 

Valeriu MUNTEANU: "A fost greu?-Nu, noi am fost si am mai masurat si gradul de colmatare a lacului e destul de inamolit, trebuie sa curatim.”

 

 Au fost si dintre cei care au pornit pe distante mari insa nu si-au calculat fortele si a fost nevoie de interventia salvatorilor pentru a-i aduce inapoi pe uscat.

 

"Nu pot să-mi reglez respiraţia.”’

 

"Se mai intampla.”

 

 Castigatorii locurilor de frunte in afara de momentul glorie au primit si cadouri.

 

Constantin MALACHE CASTIGATOR LOCUL I, DISTANTA 1600 M: "Am fost premiat cu o cupa, o crema, un abonament la sala si bani destul de multi”.

 

 Pe mal sustinatorii plini de emotii ii astepau pe cei dragi.  

 

"Ma simt foarte energic dupa aceasta cursa, a fost cam greu caci veneau valuri de la vaporoase.”

 

"Aici apa e deschisa, trebuie sa ridici tot timpul capul sa te uiti cum sa inoti corect.”

 

"Dezvolta dorinta de a merge inainte, m-am antrenat doar o luna.” 

 

Competia SEA MEAL este la cea de a cincea editie si are ca scop promovarea modului sanatos de viata.   

inprofunzime acasatv perfecte