protv.md
Actualitate
12 Jul 09:28

O companie privata reconstruieste o aripa a teatrului Licurici: studioul muzical din anturajul „Entourage”-ului - FOTO/ZdG.md

O aripa a Teatrului Republican de Papusi „Licurici”, unde pana nu demult se afla un magazin de tehnica digitala si computere se afla in proces de reconstructie. Desi lucrarile au loc langa restaurantul „Entourage”, cele doua constructii fiind practic „lipite” una de cealalta, conducatorul companiei care arendeaza spatiul spune ca in acel loc urmeaza sa fie deschis un studio muzical, care nu are nicio legătura cu restaurantul, scrie ZdG.md.

 

Totodată, acesta confirmă faptul că restaurantul afiliat lui Vladimir Plahotniuc este unul din clienţii agenţiei pe care o conduce şi care se ocupă cu rezervarea artiştilot pentru evenimente. Mai multe persoane care activează în zonă  susţin însă că viitorul local ar fi, totuşi, afiliat Entourage-ului. 

 

La 4 iulie, curent, ZdG a observat că faţada Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” a suferit unele modificări, după ce spaţiul unui fost magazin de tehnică digitală de lângă intrarea centrală a teatrului a început să fie reconstruit. În locul faţadei de sticlă a magazinului a apărut un perete „lipit” de restaurantul „Entourage”, aflat în proximitate, despre care ZdG a scris anterior că este afiliat lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din R. Moldova.

 

 

 

La 5 iulie 2018, directorul teatrului Licurici, Vasile Bârnă, ne-a comunicat că „arendaşul care închiriază spaţiul îşi face o reconstrucţie, şi-atât”. Bârnă a declarat că încăperea reconstruită este destinată „activităţilor cultural-distractive” şi că arendaşul spaţiului nu ar avea nicio legătură cu restaurantul „Entourage”, iar cele două încăperi sunt separate.

 

 Magazinul care arenda anterior în acel spaţiu, s-a mutat într-o altă aripă a teatrului

 

 Mai multe persoane care activează în regiune ne-au comunicat că noul local va fi afiliat restaurantului „Entourage” şi că magazinul de tehnică digitală şi calculatore „Matrix”, care se afla în acel spaţiu, şi-a mutat sediul „peste noapte”, iar decizia nu a fost luată „din proprie iniţiativă”, ci în urma unor recomandări venite din partea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în adresa directorului Teatrului „Licurici”. Directorul magazinului „Matrix” nu a putut confirma sau infirma informaţia, pe motiv că se află în concediu.


 

 

Dacă anterior accesul în magazinul „Matrix” era din strada 31 August 1989, având o vizibilitate maximă, acum, magazinul se află în una din curţile laterale ale clădirii teatrului, fiind amplasată şi o hartă cu indicarea noii locaţii. De fapt, nu am găsit magazinul propriu-zis, cu produse expuse spre vânzare, cum era anterior, ci doar oficiile unde activează angajaţii magazinului.

 

[...]

 

Noul arendaş din incinta teatrului „Licurici” − o companie care se ocupă cu rezervarea artiştilor internaţionali

 

Compania care a semnat contractul de arendă cu Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” este „GNB Management” SRL, care se ocupă cu rezervarea artiştilor, inclusiv internaţionali, pentru diverse evenimente. Agenţia lucrează cu artişti renumiţi precum trupa Blue, Bob Sinclair, ATB, Basta, Timati, Antonia, Smiley şi alţii. Mulţi dintre ei au cântat şi pe scenele din R. Moldova, cu diferite ocazii.

 

Contactat telefonic, conducătorul companiei „GNB Management”, Gheorghe Negură, a confirmat spusele directorului teatrului, precum că în spaţiul care se află în proces de reconstruţie urmează să fie deschis un studio muzical,  care, însă, susţine el, nu are nicio legătură cu restaurantul „Entourage”. Gheorghe Negură a confirmat că accesul în studio va fi prin spatele restaurantului, însă nu prin curtea propriu-zisă a acestuia, a subliniat el. Despre felul în care s-a agreat cedarea spaţiului de către magazinul Matrix, Negură declară că nu ştie nimic. „Căutam un spaţiu în centrul oraşului şi cineva mi-a spus despre acel spaţiu”, a declarat conducătorul companiei arendaşe.

 

Totodată, Gheorghe Negură a confirmat că agenţia pe care o conduce colaborează cu restaurantul „Entourage”, acesta fiind unul dintre clienţii lor.  „Activăm în tot spaţiul CSI”, a menţionat Negură. Anterior, aceeaşi agenţie aducea artişti internaţionali pentru evenimentele organizate în incinta clubului de noapte „Drive”.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

inprofunzime acasatv perfecte