protv.md
Actualitate
14 Mar 14:27

Igor Dodon spune ca saptamana viitoare va convoca prima sedinta a noului parlament. Interviul, oferit pentru o publicatie din Rusia

Igor Dodon spune ca saptamana viitoare va convoca prima sedinta a parlamentului. Declaratiile au fost facute de Igor Dodon, intr-un interviu acordat pentru o publicatie din Federatia rusa.Igor DODON, PREDESINTELE RM: "Cred că este încă prea devreme să vorbim despre o criză politică, până la prima sedinta a parlamentului. Cel mai probabil, voi convoca această întâlnire săptămâna viitoare. După aceasta, se vor forma aliante, iar eu, în calitate de preşedinte, voi începe negocierile cu partidele care au acces in parlament. Sperăm că, ca urmare a unor astfel de discuţii, va fi totuşi posibil să ajungem la un numitor comun. 

 

Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci este necesar să se dizolve rapid parlamentul şi să se organizeze anticipate in acelasi timp cu alegerile locale. Dar categoric nu accept tranziţia deputatilor de la o fracţiune la alta şi crearea unei aşa-numite majorităţi parlamentare, aşa cum a fost ultima oară.

 

Nu voi permite unui singur partid sa preia dictatura. Atunci aceasta a fost formata din 25 de deputati, care au trecut de la alte formatiuni la PD. Dacă văd astfel de încercări, nu voi semna candidatul pentru funcţia de prim-ministru, care va fi oferit de o majoritate similară. Apoi, ţara va trebui să aştepte alegerile parlamentare anticipate."

 

Declaratiile au fost facute intr-un interviu pentru iz.ru

inprofunzime acasatv perfecte