protv.md
Actualitate
11 Feb 18:06

Firma, care anul acesta va livra capitalei 31 de autobuze noi, a fost selectata. Este o companie off-shore si cere un pret mai mare decat o firma de la Bucuresti, care la fel a participat la concurs - VIDEO

Firma, care anul acesta va livra Chisinaului 31 de autobuze noi, a fost selectata. Portalul Mold-street scrie ca aceasta este o companie off-shore si ca cere un pret mai mare decat o firma de la Bucuresti, care la fel a participat la concurs. Primarul interimar spune ca aceasta a fost aleasa pentru ca raspunde cerintelor inaintate de autoritatile locale.
Firma, care anul acesta va livra capitalei 31 de autobuze noi, a fost selectata. Este o companie off-shore si cere un pret mai mare decat o firma de la Bucuresti, care la fel a participat la concurs - VIDEO


Autobuzele Euro 6 ar urma sa ajunga anul aceasta la Chisinau, iar responsabilii de la primarie spun ca acestea vor fi puse in locul vehiculelor care sunt intr-o stare jalnica. Vehiculele vor avea 12 metri lungime, 3 usi si vor dispune de istalatii de aer conditionat, spun functionarii.    

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “Parcul Urban va avea 31 de unitati, cu camere video, cu podea joasa, accesibila pentru toti. Este compania ISUZU, care a livrat si in Constanta, Sibiu si Iasi.”

 

Firma care a fost anuntata vineri drept castigatoare a licitatiei este dealer-ul oficial in Republica Moldoca al unei uzine turcesti de producere a autobuzelor.

 

Portalul mold-street a scris ca acesta companie este inregistrata in off-shore, mai exact in regiunea separatista Cipru de Nord.

 

Iar firma a fost desemnata castigatoare, desi o companie romaneasca vindea lotul de autobuze la un pret cu 4 miloane de lei mai mic. Ruslan Codreanu sustine ca firma a fost selectata pentru ca a intrunit conditiile anuntate de primaria Chisinau. 

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITELEI: “Tot ce sta in spatele autobuzelor sunt cei 40 de mii de oameni din Chisinau.”

 

Dupa ce anul trecut, mai multe licitatii au esuat, anul acesta autoritatile au majorat bugetul pentru cumpararea autobuzelor de la 30 la 80 de milioane de lei.

 

In prezent parcul Urban de Autobuze are in dotare 95 de vehicule, iar multe din ele sunt intr-o stare deploribila, asa cat zilnic 35 din ele sunt in reparatie. Ultima data, autobuze pentru capitala au fost cumparate cu 13 ani in urma, spun responsabilii.  


inprofunzime acasatv perfecte