protv.md
Actualitate
12 Mar 21:33

Dupa topirea zapezii in capitala gramezile de gunoaie au aparut ca ghioceii primavara. Daca pe strazile principale e destul de curat, pe alte drumuri sau in curti sunt o multime de mormane de deseuri - VIDEO

Dupa topirea zapezii in capitala gramezile de gunoaie au aparut ca ghioceii primavara. Daca pe strazile principale e destul de curat, pe alte drumuri, in parcuri sau in curti sunt o multime de mormane de deseuri. Primarul Silvia Radu a cerut muncitorilor ca pana la paste sa faca ordine in oras.
Dupa topirea zapezii in capitala gramezile de gunoaie au aparut ca ghioceii primavara. Daca pe strazile principale e destul de curat, pe alte drumuri sau in curti sunt o multime de mormane de deseuri - VIDEO

 

Daca exista, cosurile sunt de cele mai multe ori pline, iar oamenii arunca gunoiul pe unde apuca. Autoritatile nu au intreprins pana acum nimic, asa ca pe strazi domneste mizeria. 

 

"Peste tot locul e dezordinea acum primavara. Daca vreti sa filmati, filmati acolo in parc, cu masinile descarca."

 

"Trebuie sa ne organizam ca societate pentru ca daca asteptam primaria o sa dureze."

 

 Si nu conteaza daca e centru, sau alte sectoare – tabloul este acelasi peste tot.  Intr-un cartier din Rascani, cosuri sunt multe, doar ca pline de deseuri. Pubelele sunt amplasate in preajma unei gradinite, dar si a unui teren de joaca. Iar cand bate vantul, gunoiul este imprastiat peste tot.

 

"Cand au schimbat ghenele a devenit mult mai murdar. Cariera de piata, proteja de gunoi locul de joaca. Cred ca nu e placut deloc, mai ales ca vantul imprastie tot."

 

"Uitati-va ce e asta? Au crezut ca ploaia va spala totul? Nimic nu se va spala. E prin tot orasul asa. Doar in parcul central mai fac ordine putin."

 

"Nu tine doar de serviciile comunale, ci si de oameni, din pacate."

 

 In cadrul sedintei de astazi a primariei, Silvia Radu le-a aratat din deget pretorilor si le-a cerut ca pana la Pasti, orasul sa fie luna. 

 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR: "Oamenii se plang si se roaga ca zapada sa revina doar ca sa nu vada gunoiul. Va rog foarte mult nu stati in birouri, mergeti in teren. Dar vad ca voi nu prea intelegi lucru asta."

 

 Chisinaul e plin nu doar de gunoi, dar si de gropi, aparute dupa ce s-a topit zapada. Cei de la Directia Transport promit ca se vor ocupa si de aceasta problema, insa asteapta sa se incalzeasca si mai mult.

inprofunzime acasatv perfecte