protv.md
Actualitate
12 Jul 09:00

Dosarul invalidarii alegerilor continua. Motivul pentru care Nastase a depus o cerere de revizuire la CSJ

Liderul PPDA, Andrei Nastase, a depus o cerere de revizuire la Curtea Suprema de Justitie (CSJ) in dosarul alegerilor locale noi, pe motiv ca ar exista circumstante noi, scrie ZdG.md.Potrivit avocatului Dumitru Pavel, în cadrul judecătorii cauzei privind validarea alegerilor locale noi la CSJ au fost comise multiple încălcări ale procedurii civile. Una dintre neregulile sesizate se referă la faptul că cererea de recuzare a completului de judecată pe masa căruia a ajuns dosarul alegerilor a fost examinat, inclusiv, de o judecătoare care nu ar mai fi în drept să deţină calitatea de magistrat, pentru că a atins plafonul limită de activitate de 65 de ani. Este vorba despre magistrata Iuliana Oprea.

 

„Temeiul dat reprezintă un motiv de revizuire a încheierii prin care a fost respinsă recuzarea celor trei judecători compromişi, având în vedere că despre aceasta am aflat ulterior. Mai mult, acest lucru conduce la invalidarea şi a încheierii Curţii Supreme de Justiţie prin care recursul nostru a fost declarat inadmisibil”, afirmă juristul PPDA, Dumitru Pavel.

 

„Optăm pentru rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei hotărâri bazate pe lege, ceea ce înseamnă validarea alegerilor locale noi ale primarului general al mun. Chişinău!”, scrie în comunicatul de presă al PPDA.CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

inprofunzime acasatv perfecte