protv.md
Actualitate
14 Jun 09:20

Dosarul din Romania in care este vizat Plahotniuc a trecut Prutul. Ce spune Procuratura Generala - Ziarul de Garda

Dosarul penal din Romania in care este vizat liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, a ajuns la procurorii din R. Moldova. Procuratura Generala (PG) examineaza materialele puse la dispozitie de organele de drept din Romania si asteapta o decizie finala a instantei de apel Bucuresti. Un raspuns exact despre fapele pe care le elucideaza dosarul, ce materiale au fost transmise, ce statut are liderul PDM si cum a fost expediata cauza inainte de a exista o decizie finala a justitiei din Romania nu am reusit sa aflam insa la PG, scrie ZdG.md.

 

„Materialele puse la dispoziţie de autorităţile României le examinăm şi, concomitent, aşteptăm decizia finală a organelor competente din România”, a precizat purtătoarea de cuvânt a PG, precizând că este unica informaţie pe care o poate oferi presei la acest subiect.

 

Nici Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism din România (DIICOT), în gestiunea căruia se află dosarul, nu a oferit un răspuns privind procedura de transfer a acestuia către organele de drept de la Chişinău.

 

Într-un răspuns pentru ZdG, din 5 iunie curent, DIICOT a scris că nu poate spune dacă instituţia a solicitat transferul dosarului penal în care figurează liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, în R. Moldova şi nici care sunt motivele ce au stat la baza adoptării unei astfel de decizii, deoarece aceste informaţii ar fi „exceptate de la liberul acces al cetăţenilor”.

 

G4Media.ro a scris, cu referire la documentele din dosar la care a avut acces, că DIICOT a formulat o cerere de transfer a procedurii penale în R. Moldova în dosarul care îl vizează pe liderul PDM, Vladimir Plahotniuc în februarie curent, iar în luna martie Tribunalul Bucureşti a satisfăcut solicitare. Respectiv, asupra cerere DIICOT urmează să se pronunţe Curtea de Apel Bucureşti.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

inprofunzime acasatv perfecte