protv.md
Actualitate
11 Jul 19:47

Doar o treime dintre moldovence stiu de metodele moderne de contraceptie, in timp ce multe femei inca folosesc preparate traditionale, otet sau lamaie. Studiu - VIDEO

Doar o treime dintre moldovence stiu de metodele moderne de contraceptie, in timp ce multe femei inca folosesc preparate traditionale, otet sau lamaie. Sunt datele unui studiu, realizat de Ziua Populatiei, marcata azi in lume. Responsabilii din sanatate sustin ca vor organiza lectii pentru femeile din tara si le vor imparti... contraceptive gratuit.
Doar o treime dintre moldovence stiu de metodele moderne de contraceptie, in timp ce multe femei inca folosesc preparate traditionale, otet sau lamaie. Studiu - VIDEO

 

Desi suntem in secolul XXI, iar medicii vorbesc despre zeci de metode moderne de contraceptie, numeroase femei din tara noastra nu stiu despre ele. Metodele cunoscute in popor, de zeci de ani, sunt folosite si azi, in unele localitati. Iar unele sunt de-a dreptul ... halucinante.

 

CALARASI, MEDIC-GINECOLOG: „O femeie a incercat solutie de spalat vase.„

 

Doar o treime dintre moldovence stiu despre metodele moderne de contraceptie, arata ultimele date. Medicii specialisti spun ca sanatatea reproductiva este deocamdata un subiect tabu pentru femeile de la noi.

Pentru a ajuta moldovencele, la biblioteca din Straseni, de exemplu, sunt organizate lectii despre sanatate. Planificarea familiei si sanatatea reproductiva sunt domenii, in care autoritatile mai au mult de lucru, recunosc responsabilii. Ministra Sanatatii a promis solutii.

 

In tara noastra, exista 7 categorii de persoane care pot primi gratuit contraceptive de la medicul de familie:  adolescentii si tinerii cu varsta de pana la 24 de ani, familiile cu venituri mici, persoane HIV pozitive, cele care consuma abuziv alcool si droguri, dar si femeile care au avut un avort in ultimul an, ori cele care sunt victime ale abuzului sexual.

 

Pe 11 iulie, este marcata Ziua Mondiala a Populatiei, iar in acest an, sarbatoarea este dedicata problemei de planificare familiala, ce reprezinta un drept fundamental al omului. 

inprofunzime acasatv perfecte