protv.md
Actualitate
13 Jan 18:10

Din 11 februarie canalele din Moldova nu vor mai avea voie sa difuzeze stiri, emisiuni politice si analitice in special din Rusia. Legea anti-propaganda, publicata in Monitorul Oficial

Din 11 februarie canalele din Moldova nu vor mai avea voie sa difuzeze stiri, emisiuni politice si analitice in special din Rusia. Modificarile la Codul Audiovizualului au fost publicate in Monitorul Oficial, iar in 30 de zile ar urma sa intre in vigoare.

 

Cei care nu se vor conforma legii risca sa se aleaga cu o amenda de pana la 70 de mii de lei. Pentru incalcarea repetata amenda va constitui 100 mii lei, iar ulterior poate fi retrasa licenta de emisie. Legea a fost promulgata saptamana aceasta de Presedintele Parlamentului Andrian Candu, dupa ce Igor Dodon a refuzat sa o faca.

 

Moscova a reactionat imediat. Purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a acuzat partidul de guvernamant de la Chisinau de promovarea unor politici antirusesti, precizand ca Rusia isi rezerva dreptul de a veni cu actiuni de raspuns.

inprofunzime acasatv perfecte