protv.md
Actualitate
12 Feb 09:52

De la "...nu o sa ajunga in Parlament", la "...daca o sa ajunga, el oricum o sa fie pedepsit". Cum s-au schimbat declaratiile lui Candu in privinta lui Sor - VIDEO

Andrian Candu si-a cam schimbat discursul in privinta lui Ilan Sor. Desi pana acum spunea ca primarul degrevat de Orhei nu va ajunge in Parlament, acum Candu spune ca daca va ajunge, oricum va fi pedepsit.
De la "...nu o sa ajunga in Parlament", la "...daca o sa ajunga, el oricum o sa fie pedepsit". Cum s-au schimbat declaratiile lui Candu in privinta lui Sor - VIDEO

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Daca vorbim de doamna Sor, ea poate sa faca reintregirea familiei, sa scrie cerere la domnul presedinte Dodon ca am vazut ca acum au relatii mai bune, Sor cu Dodon, si sa se duca sa-si ia cetatenia. Ea nu trebuie sa investeasca, ea nu trebuie sa faca nimic.

 

Ceea ce tine de Sor, daca voi credeti ca el se duce repejor acum si devine deputat si scapa de raspundere, niciodata. Legea spune ca daca ai dosar penal si mai ales ai condamnare, indiferent unde vrei sa te ascunzi ca-i Parlament, ca-i guvern, nu poti sa te ascunzi.

 

Nu are imunitate. Chiar daca va fi ales pe circumscriptia Sor... Orhei, cer scuze. Chiar daca o sa ajunga in Parlament, el nu o sa aiba imunitate. Noi nu putem sa nu-i dam voie unui om care nu are o condamnare definitiva, exista prezumtia nevinovatiei. Nu poti sa-i interzici sa fie ales. Si pe Dodon sa-l punem la inchisoare?"

 


 

VEZI SI: Candu schimba macazul in privinta certificatului de integritate. A afirmat ca documentul a fost introdus pentru ca persoane ca Ilan Sor sa nu poata candida la parlamentare, acum el sustine ca nu a spus asa ceva 

 

Condamnat la 7 ani si jumatate de inchisoare de prima instanta, primarul de Orhei a primit certificatul de integritate fara niciun fel de mentiune si s-a inregistrat fara probleme in cursa electorala.

 

El candideaza pe circumscriptia de la Orhei si este primul pe lista partidului care-i poarta numele. In schimb, in actul lui Victor Bogatico, membru al Partidului Nostru si primarul orasului Rascani, care a depus actele pentru circumscriptia de acolo, este indicat ca acesta este vizat intr-un dosar penal.

 

Ilan Sor a fost gasit vinovat in dosarul fraudelor de la BEM. O decizie definitiva inca nu exista, iar Sor se plimba in libertate. In februarie curent, dosarul acestuia a fost transferat de la Curtea de Apel Chisinau la cea de la Cahul. De atunci sedintele de judecata au fost amanate de mai multe ori, ceea ce i-a facut pe expertii Centrului de Resurse Juridice sa afirme ca poate fi vorba despre un caz de justitie selectiva.

inprofunzime acasatv perfecte