protv.md
Actualitate
09 Aug 16:40

Cum a fost comis dublul omor de la Soroca. Politia: "Este strigator la cer. Banuitul le-a dat foc in timp ce inca erau in viata." Detalii cutremuratoare. Acum 6 ani suspectul a mai ucis o minora

Acum cateva minute IGP a organizat o conferinta de presa si a povestit cum a fost comis dublul omor de la Soroca. In cateva minute urmeaza sa fie prezentate imaginile reconstituirii crimei.

 

Igor ZGLAVUTA, SEF DIRECTIA COMBATERE A CRIMELOR GRAVE: "Un tânăr de 22 de ani, locuitor al raionului Soroca, este suspectat de dublu omor. Crima ar fi fost săvărşită la data de 2 iulie, iar acum doua zile făptaşul a fost reţinut.

 

Poliţia din Soroca a fost alertată în seara zilei de 1 august, precum că, în fâşia forestieră de la marginea traseului Soroca - Floreşti, între satele Pîrliţa şi Dumbrăveni, a fost depistat un cadavru necunoscut cu semne de putrefacţie şi parţial carbonizat. Veniţi la faţa locului şi ca urmare a cercetărilor, poliţiştii au identificat cadavrul, o femeie de 42 de ani, locuitoare a raionului Soroca.

 

În cadrul unei cercetări repetate la 4 august, în acelaşi loc, la o distanţă de 1000 de metri, a fost depistat alt cadavru cu semne de putrefacţie la fel parţial carbonizat.

 

Acesta a fost identificat ca fiica femeii, de 15 ani, ambele date dispărute la 2 iulie curent. În urma investigaţiilor şi a acţiunilor ample întreprinse de poliţişti şi procurori, la 7 august,  poliţiştii au reţinut presupusul suspect.

 

Audiat de poliţie, suspectul şi-a recunoscut vina. Acesta a declarat cu lux de amănunte scenariul crimei. În ziua cu pricina, victimele au oprit o maşină de ocazie pentru a ajunge la Soroca. Suspectul, aflându-se la volanul unei maşini, s-a oferit să le ajute. Pe drum,  între suspect şi victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sărit din maşină şi au fugit. Suspectul a oprit maşina şi s-a luat după ele. A găsit-o pe femeie în pădure, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o fără cunoştinţă. Apoi a găsit-o şi pe minora cu care a procedat la fel. Ulterior, pentru a ascunde probele infracţiunii, suspectul le-a dat foc. 

 

De asemenea, în cadrul audierilor, suspectul a recunoscut  că a mai comis o crimă în luna iunie a anului 2012, ar fi omorât o fată care pe atunci avea 15 ani,  după care a aruncat cadavrul  într-un iaz.

 

Suspectul este reţinut pe 72 de ore şi riscă detenţie pe viaţă. La moment poliţiştii şi procurorii întreprind acţiuni de investigaţie pentru a stabili toate  circumstanţele."VEZI SI: O mama si fiica sa din satul Badiceni, Soroca, care au disparut de acasa acum o luna, gasite fara suflare intr-o padure de la Soroca. Politia a retinut un suspect

 

VEZI SI: O mama si fiica sa din satul Badiceni, Soroca, sunt cautate de rude de trei zile. Acestea au plecat de acasa ca sa cerseasca in oras, dar nu s-au mai intors

inprofunzime acasatv perfecte