protv.md
Actualitate
13 Jun 16:50

Crimeea a ramas fara lumina si fara retea de telefonie mobila: "Totul sta la pamant, nimic nu lucreaza. Din cauza semafoarelor care nu mai functioneaza s-au produs accidente"

Intreaga peninsula Crimeea a ramas in aceasta dupa amiaza fara lumina si fara retea de telefonie mobila, scrie presa rusa.Potrivit sursei citate, peninsula a fost deconectata de la energie electrica in jurul orei 15:25.

 

Informatia a fost confirmata de catre doua companii de telecomunicatii din Crimeea.

 

„Intreaga peninsula Crimeea a ramas fara retea. Totul sta la pamint. La moment incercam sa intelegem motivele", sustine administratia uneia dintre companii.

 

RIA Novosti scrie ca in bancile de la Sevastopol terminalele nu functioneaza, iar toate centrele comerciale nu au lumina.

 

Intre timp, la benzinarii au fost aduse generatoare de energie. Potrivit „Interfax” din cauza semafoarelor, care nu mai functioneaza, s-au produs mai multe accidente.

 

„Krymenergo” urmeaza sa stabileasca motivul pentru care peninsula a ramas fara lumina.

 

Crimeea, anexata de Rusia de la Ucraina in 2014, a ramas fara curent, mai bine de 10 zile, in 2015. Atunci, peninsula primea lumina de la Ucraina, prin 4 stalpi de inalta tensiune. La toti stalpii au avut loc explozii, astfel ca regiunea a ramas in bezna.

 

Autoritatile rusesti au anuntat ca incearca sa rezolve problema, insa lucrarile de reparatie sunt ingreunate de protestele periodice ale activistilor tatari care sunt nemultumiti de anexarea regiunii.

 

Stirea se actualizeaza.

inprofunzime acasatv perfecte