protv.md
Actualitate
13 Jun 09:20

Cel mai generos sponsor al PDM din 2016 a ajuns sef la Aeroportul International Marculesti: „Aici nu ai ce fura” - Ziarul de Garda

Vladimir Maiduc, fostul sef al Directiei Administrative a primariei Chisinau si cel mai generos donator al Partidului Democrat in campania electorala din anul 2016 ocupa functia de director interimar al Aeroportului International Marculesti (AIM). Informatia data se regaseste pe site-ul institutiei, iar Maiduc declara pentru ZdG ca a fost numit inca in luna martie 2018, la scurt timp dupa ce si-a dat demisia de la Primarie.

 

Fiind întrebat dacă are competenţele necesare pentru a deţine funcţia de director la o astfel de instituţie, Vladimir Maiduc ne-a comunicat că „pentru a lucra director la aeroport nu trebuie să fii pilot, fiind că eu nu zbor în cosmos. Trebuie să fii un manager bun”. Acesta a precizat că deţine funcţia de director interimar al „AIM” din luna martie 2018, când a fost numit de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii, entitate care gestionează instituţia.

 

În anul 2016, în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, Vladimir Madiuc a figurat pe lista de donatori ai Partidului Democrat din Moldova (PDM). Acesta a contribuit cu 500 000 de lei şi declara că nu este pentru prima dată când face astfel de donaţii pentru PDM. Funcţionarul afirmă însă că numirea sa în funcţia de director la AIM nu are nicio legătură cu PDM.

 

 

 

„Aeroportul are o sumedenie de datorii. Eu circul cu maşina mea personală. Eu nu am primit niciun salariu, nici nu ştiu cât e salariul meu. Venit din asta nu este. Numai muncă. Aici nu ai ce fura. Tot ce a trebuit să fure, s-a furat până la venirea mea. Sunt conturile blocate, pentru angajaţi nu sunt bani pentru salarii. A fost deconectat gazul şi energia electrică.

 

Nu vă gândiţi că am venit aici şi este un tort mare şi ne-am adunat împrejur şi cei care au donat pentru Partidul Democrat stau şi mănâncă tort. Că mi-a făcut cineva un beneficiu şi deţin această funcţie, nu. Am venit cu intenţii bune”, zice Maiduc. Vladimir Maiduc este om de afaceri. Acesta a ocupat anterior mai multe funcţii în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Ultima dată, în timpul mandatului lui Dorin Recen, Maiduc a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne.


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

inprofunzime acasatv perfecte