protv.md
Actualitate
16 May 10:20

Cate milioane achita Republica Moldova drept cotizatii de membru in cadrul organizatiilor internationale - Ziarul de Garda

R. Moldova urmeaza sa achite 1,1 milioane de lei din bugetul de stat pentru anul curent drept cotizatie de membru al Uniunii Europene de Radioteleviziune (UERT), alianta care organizeaza anual Concursul Muzical Eurovision.

 

Suma respectivă (1 124 106 lei) se regăseşte în proiectul de Hotărâre a Guvernului cu privire la achitarea din bugetul de stat pentru anul 2018 a cotelor de membru şi a datoriilor Republicii Moldova faţă de organismele internaţionale şi regionale. Proiectul de Guvern urmează să fie aprobat de Cabinetul de miniştri în şedinţa din 16 mai.

 

În total, din bugetul de stat urmează a fi achitate peste 63 de milioane de lei pentru onorarea datoriilor şi achitarea cotelor de membru faţă de 71 de organizaţii internaţionale şi regionale din care R. Moldova face parte.

 

În acest an, către Consiliul Europei urmează a fi achitată suma de peste 7 milioane de lei, către Organizaţia Mondială a Muncii – 4,9 milioane de lei, către Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare – 4,5 milioane de lei. Alte 5,3 milioane de lei vor constitui cotizaţii de membru şi datorii către organizaţiile CSI.

 

 


CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD

inprofunzime acasatv perfecte