protv.md
Actualitate
23 Aug 18:50

Au renuntat la flori pentru a salva o viata. Copii de la liceul Dimitrie Cantemir, din capitala, nu vor veni la 1 septembrie cu buchete pentru profesori, ci vor dona banii pentru un baiat care sufera de leucemie - VIDEO

Au renuntat la flori pentru a salva o viata. Parintii si profesorii de la liceul Dimitrie Cantemir, din capitala, au decis ca pe 1 septembrie, copii sa nu vina cu buchete, ci sa doneze bani pentru un baiat care sufera de leucemie. Pedagogii indeamna parintii din toata tara sa participe la actiune si in asa fel sa ajute familia ca sa-si trateze copilul.
Au renuntat la flori pentru a salva o viata. Copii de la liceul Dimitrie Cantemir, din capitala, nu vor veni la 1 septembrie cu buchete pentru profesori, ci vor dona banii pentru un baiat care sufera de leucemie - VIDEO

 

Flori pentru Maxim - Asa a fost numita actiunea de caritate, initiata de parintii si profesorii liceului Dimitrie Cantemir. Acestia isi proprun ca in loc de traditionalele flori aduse la scoala pe 1 septembrie, elevii sa doneze bani pentru colegul lor. 

 

Valentina GRUSEVSKAIA, DIRIGINTATR: „Noi sperăm că banii pentru flori îl vor ajuta mult. Vom fi bucuroşi oricui pentru ajutor, pe parcursul reabilitării lui.„

 

Maxim urma, in acest an, sa invete in clasa a VIII-a. Baiatul, insa, in luna februarie, a fost diagnosticat cu leucemie, in forma grava, iar in martie transferat intr-un spital din Moscova, intrucat medicii de la noi au spus ca nu vor fi in stare sa-l trateze. 

 

Valentina TVETAEVA, DIRECTOR ADJUNCT, LICEUL “DIMITRIE CANTEMIR”: “A suferit o interventie...” 

 

Fiecare zi petrecuta in spitalul din Moscova ii costa pe parintii lui Maxim 600 de euro. Potrivit medicilor, baiatul va avea nevoie de inca aproximativ jumatate de an de reabilitare, asa ca familia are nevoie de o suma imensa, pentru tratament. Profesorii de la Dimitrie Cantemir ii indeamna pe parintii din toata tara sa renunte la flori, daca vor sa ajute familia baiatului, si doneze banii pentru Maxim. 

 

Colegii lui Maxim spun ca sunt siguri ca el se va face bine, intrucat este un adevarat luptator. 

 

"El a fost căpitanul echipei noastre de fotbal şi cel mai bun din colectiv."

 

"Vrem să-l vedem cât mai curând. Să fie sănătos şi vesel." 

 

Pana acum parintii baiatului au cheltuit peste 130 de mii de euro, care la fel au fost colectati in urma actiunilor de caritate. Maxim, insa, trebuie sa continue tratamentul pentru a se restabili. 

inprofunzime acasatv perfecte