protv.md
Actualitate
14 Mar 16:44

Alexandru Oleinic: „Trebuie sa cream o coalitie care sa mentina cursul europenizarii” -Moldova.europalibera.org

Interviu cu proaspatul deputat care si-a castigat mandatul in circumscriptia uninominala 47 din stanga Nistrului, scrie moldova.europalibera.org

 

Candidatul independent Alexandru Oleinic, care şi-a câştigat mandatul de deputat pe 24 februarie în circumscripţia uninominală 47 din stânga Nistrului, afirmă că şi-a desfăşurat nestingherit campania în regiunea transnistreană, a avut sute de întâlniri cu alegătorii de acolo, iar autorităţile transnistrene nu l-au împiedicat deloc.

 

Fostul ministru moldovean al Tehnologiei Informaţiei, deputat în mai multe legislaturi, fost membru al Alianţei Moldova Noastră, preşedintele Partidului Popular, Alexandru Oleinic spune că interesul principal al alegătorilor săi pe care îl va promova în Parlamentul de la Chişinău va fi reintegrarea celor două maluri ale Nistrului fără niciun fel de federalizare.

 

Alexandru Oleinic: „A fost cred că una dintre cele mai murdare campanii electorale pe care le-am avut. În orice caz, toată activitatea mea politică, personal am trecut a 14-a campanie electorală şi desigur că o sugestie pentru politicienii care au acces în Parlamentul Republicii Moldova e că problemele aşteptate de către cetăţeni ca să fie rezolvate sunt mult mai serioase şi importante decât acele ambiţii sau interese de grup care persistă astăzi în procesul de negocieri. Toţi actorii politici trebuie să-şi analizeze programele şi promisiunile şi, găsindu-le pe cele comune, să formeze cât mai repede majoritatea parlamentară, fiindcă probleme în ţară sunt foarte, foarte multe şi serioase.”

 

Europa Liberă: Cine trebuie să formeze această majoritate parlamentară din moment ce Partidul Democrat a lansat invitaţie la discuţie pentru deputaţii blocului ACUM, după care socialiştii au lansat aceeaşi invitaţie pentru deputaţii acestui bloc, liderii blocului au spus ferm că nu coalizează nici cu o formaţiune din actualul Parlament. Ideea ca socialiştii şi democraţii să ajungă la un numitor comun e una realistă?

 

Alexandru Oleinic: „Eu, în primul rând, vreau să spun că fericirea unor actori politici de a veni în Parlament cu 71 de mandate asta-i istorie şi în viitorii 50 de ani aşa ceva nu se va întâmpla niciodată. La momentul actual, noi avem două opţiuni. Este vectorul european care trebuie să asigure şi îndeplinirea Acordului de Asociere şi sunt partidele concrete care au declarat şi declară opţiunea pentru această cale, şi este Partidul Socialiştilor care îşi menţine opţiunea integrării euroasiatice...”


CITESTE MAI DEPARTE PE MOLDOVA.EUROPALIBERA.ORG

inprofunzime acasatv perfecte