protv.md
Actualitate
12 Jan 10:22

445 de salvatori si 141 de unitati de tehnica speciala au intervenit intervenit pentru a tracta masini blocate pe drumuri din toata tara. Comunicat IGSU - VIDEO

In ultimele 24 de ore salvatorii si pompierii au fost solicitati in 37 situatii pentru a efectua lucrari de deblocare si tractare a autoturismelor, inclusiv 8 in capitala.

 

Potrivit informaţiei Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au fost solicitaţi în 37 situaţii pentru a efectua lucrări de deblocare şi tractare a autoturismelor blocate inclusiv 8 intervenţii în mun. Chişinău.

 

Angajaţii Inspectoratului au venit în ajutor oamenilor aflaţi în dificultate în următoarele raioane: Orhei, Cahul, Cantemir, Leova, Cimişlia, Hînceşti, Basarabeasca, Rezina, Căuşeni, Ştefan Vodă, Criuleni, Anenii Noi dar şi UTA Gagauzia.

 

Mai mult, în seara zilei de ieri conducerea IGSU în comun cu forţele Ministerului Apărării şi Clubul de Automobilişti Terra Valahia au efectuat patrularea a unsprezece trasee naţionale, dar şi regionale pentru a interveni la deblocarea a unităţilor de transport în caz de necesitate. Patrularea a fost efectuată pe mai multe trasee inclusiv Chişinău – Hânceşti – Leova, Chişinău- Leuşeni, Chişinău – Nisporeni, Chişinău  - Străşeni, Chişinău – Varniţa – Anenii Noi, Rezeni – Căinari, dar şi Vadul lui Vodă - Criuleni.

 

În total, la lucrările de intervenţie din cadrul IGSU au fost antrenaţi 445 salvatori şi pompieri, şi 141 unităţi de tehnică specială. Conform informaţiei Administraţiei de stat a drumurilor, pe drumurile magistrale, republicane şi regionale s-au efectuat lucrări de deszăpezire. La lucrările de împrăştierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 385 unităţi de tehnică şi 330 persoane, fiind împrăştiate circa 3364 tone de material antiderapant. La moment, nu sunt raportate drumuri blocate, se circulă în condiţii de iarnă.

 

Conform datelor operative, colectate de la furnizorii de energie electrică în urma precipitaţiilor care au avut loc pe data de 11 ianuarie, au fost deconectate parţial 14 localităţi din 5 raioane. Ieri, 11 ianuarie, către orele 21:00 toate localităţile au fost reconectate la energia electrică. Celula de criză creată în cadrul IGSU va monitoriza în continuare situaţia din ţară. În situaţii de urgenţă cetăţenii sunt rugaţi să apeleze Serviciul Unic 112. 

 

inprofunzime acasatv perfecte