Urlete de motoare, adrenalina la maxim si mult noroi. Asa poate fi caracterizat campionatul european de motocross desfasurat in aceste zile la Chisinau. Desi vremea de afara nu a fost tocmai favorabila, pilotii au dat tot ce au avut mai bun, iar spectatorii i-au urmarit cu sufletul la gura. La cursa de astazi au facut senzatie si copiii.

Publicat:14.04.2019, 19:50

Incepand de la start si pana la finis, cei mai tineri participanti au turat motoarele la maxim ca sa infrunte noroiul.

Unii au reusit totusi sa faca fata noroiului.

Altii, insa, s-au imptmolit si au ramas blocati pe traseu. In ajutor le-au sarit sustinatorii. 

Ioan practica motocrosul deja de 4 ani si a venit sa participe la competia de azi tocmai de la Brasov. Spune ca este pasionat de acest gen de sport si isi doreste sa atinga performante cat mai mari.

Ioan, PILOT ROMANIA: „La Chisinau este foarte frumos si cursa a fost foarte foarte obositoare.- Unde ai intampinat celele mai mari deficultati?- Pe linia ceea acolo e foarte namolos.”

Tot din Brasov a venit si Maia. Fetita a urcat pentru prima oara pe motocicleta la varsta de 6 ani.

Maia, PILOT: „A fost destul de greu, la Chisnau este bine dar daca nu ploua era si mai bine. A fost destul de greu si am simtit multa adrenalina.”

Competitia a devenit si mai interesanta cand la start sau aliniat cei din categoria de tineret. Ureltul motoarelor le-a facut pielea de gaina spectatorilor.

Chiar daca timpul de afara a fost nu tocmai prietenos, publicul de la competitia de azi a fost mare. Dumitru a venit cu toata familia ca sa vada casacadoriile pilotilor si spune ca isi va cumpara si el o motocicleta cand va creste mare.

„Imi place motocrosul, este super, aici este foarte bine si piesajul este frumos.” 

Barbatii au urmarit cursa cu atentie, ca nu cumva sa scape vreun moment.

„Baietii se descurca bine, traseul e cam problematic, dar e foarte interesant, am venit cu un prieten petrec timpul foarte bine, candva m-am ocupat si eu cu asta sunt amator, pe aunci erau alte motociclete acum sunt mai moderne.”

„Sunt indrazneti, foarte bine lucreaza, am mers mult timp cu motocicleta si este o nostalgie, am venit sa ma uit la motociclete, la motociclisti.- Ce motocicleta ati avut? - Jawa, clar lucru eu sunt batran deja.”

La campionatul de astazi au participat in jur de 70 de sportivi, din mai multe tari precum, Romania, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Ucraina, Grecia, Israel si altele. Campionatul european la motorcoss s-a desfasurat in premiera in Republica Moldova, iar potrivit organizatorilor, anul viitor, la noi in tara, ar putea fi organizat si campionatul mondial.